Type keyword(s) to search

Esora restaurant is set inside an old Singapore shophouse

Posted on 01 January, 2017 by David
83 out of 100 based on 686 user ratings

Esora restaurant is set inside an old Singapore shophouse

Minimalist interiors draw attention to the open kitchen of this Japanese restaurant, which Takenouchi Webb has created inside an old Singapore shophouse.

Decked out with pale timber surfaces and pared-back furnishings, Esora has been designed to give centre stage to the dining experience.

It is located in Singapore's River Valley district, and was formerly a shophouse – a common building typology seen around Southeast Asia that combines a workplace with a residence.

At the rear of the room is a small kitchen decked out in jade green tiles and a drinks bar crafted from veiny grey marble, where guests can take part in a tea-pairing experience. The bar's curved form, coupled with the arched grooves in the ceiling, is meant to give the restaurant a sense of "underlying calm".

Interiors of Esora restaurant, designed by Takenouchi Webb

The rest of the restaurant accommodates a couple of four-seater tables and a private dining room that can be completely closed off by sliding gridded screens. Five pendant lamps are suspended from the ceiling in a row, emitting a warm yellow glow.

Decor has been restricted to a few abstract paintings, copper cooking pots, and vases filled with pampas grass and white-budded honesty flowers.

Sinapore's few remaining shophouses are often granted heritage listing, encouraging studios to carry out imaginative refurbishments. Back in 2015, WOW Architects converted one of the buildings into art and design venue, which has rugged brick interiors.

Photography is by Jovian Lim.

Related Pictures of Esora restaurant is set inside an old Singapore shophouse

 

Video of Esora restaurant is set inside an old Singapore shophouse

Share!

More Pictures from  Esora restaurant is set inside an old Singapore shophouse

You May Like Also Graphite Kitchen Appliances